marw Salı, Ocak 19


az önce izlemeyi bitirdiğim bu filmi şu ağlak pms modunda izleyen kafama sıçayım. haftalardır izlenmeyi beklemesine rağmen gittim en duygusal, en dedeyi ve sevgiliyi özlemiş zamanımda izledim ki filmin son yarım saatinden beri ağlıyorum hala. kesinlikle izlenmeyi hak eden harika bir film. sanırım tarık akan'ın öldüğü gün benim büyüdüğümü anladığım gün olacak. yaşlı gördüm onu bayağı. ölmesin (peki).

filmde çocukların, büyüklerin ettikleri küfürler o kadar güzelki birkaç tanesini günlük konuşma dilime yedirmeyi planlıyorum. ama o çocuğun ağzına yakıştığı kadar bana yakışacağını da düşünmüyorum. o denli güzel.

izlemediyseniz alttaki cümleyi okumayın. filmin sonunu söyleyeceğim çünkü.

insanın sevdiği adamı kendi elleriyle toprağa gömecek kadar metanetli olması.. bu filmde bu var. sanırım şerif sezer'den başkası da kalkamazdı bu rolün altından.

bir de mişka'nın alma'ya öğrettiği "ben bir sarmaşık olsam" adlı şarkı filme çok yakışmıştı. olsa da dinlesek deyip küçük bir araştırmaya çıkıyorum. bulursam eklerim buraya da.

3 zıttırık:

Adsız dedi ki...

çok çok çok güzel bir filmdi de keşke geçen yıl vizyondayken de çok izlenseydi. ona üzülüyorum ben.

marw dedi ki...

sinemada film izlemeyi bırakalı çok oluyor maalesef:(

Adsız dedi ki...

hadi seninki bir tercih diyelim de, recep ivediksel filmler izlenme rekorları kırarken bu naif filmin duyulmayışı, izlenmeyişi, bilinmeyişi çok hüzünlendiriyor beni gerçekten çok. o yüzden sitemim. sana değil:))