marw Perşembe, Ekim 2

ursula k. le guin adlı teyzenin yerdeniz büyücüsü (a wizard of earthsea) isimli kitabını bu sabah 05:40 itibariyle bitirmiş bulunmaktayım. taptığım 3 bayan hocadan biri olan üniversitedeki türk dili hocam ece hocanın 1. sınıfta sınavda zorunlu tuttuğu bir kitaptı bu. ben de o zaman alıp okumamıştım. geçenlerde elime geçti, bir bakayım dedim. bakmamla "ben bunun serisini alırım yeaa" demem bir oldu. yerdeniz 5lemesi beni bekliyor sanırım.

kitabı bitirdim. hakkında biraz düşündüm. ve uyudum. ve az önce şöyle bir rüya görerek uyandım. rüyamda ece hoca var. ona gidip teşekkür ediyorum. "hocam siz bu kitabı zorunlu tutmuştunuz. ben okumadım o zaman. ama şimdi gecenin körlerine kadar oturup bitirdim." diyorum. gülüyor bana. "diğer kitaplarını da okumayı planlıyorum" diyorum. "sen o kitabı sindirebildin mi?" diyor. ık mık kalıyorum öyle. ulan insana rüyada ayar mı verilir ya:) ben ki "salak lan bu kitap" deyip o sene kalmışım türk dilinden. ikinci sene elif şafak-bit palas önermiş.
"çok kalın lan bu. ben bunu bi gecede hayata okuyamam" deyip o senede kalmışım. ama sınavdan sonra o kitabı bi gecede okumuşum sırf meraktan. daha sonra canım ece hocam gitmiş de sınavda öss paragraf sorusu soran başka bir hoca gelmiş. öyle geçmişim türk dilinden. bi de rüyamda ece hoca ayar veriyor. iş mi şimdi bu:)

2 zıttırık:

Rüyacı dedi ki...

Tee bi zamanlar o seri üçleme olarak anılırdı, hızını alamadı apla beşinci vitese taktı haliyle.
Bu tür eserlerin Fasikül fasikül yayınlanmalısını rica ediyorum yayıncılardan :-)

marw dedi ki...

abla 5inci vitese takmış, bir de yerdeniz öyküleri adında bir 5+1 çıkarmış:)